Тракийското светилище Бегликташ отново ще стане сцена за аудио-визуален спектакъл, съобщиха от Община Приморско. Това ще се случи на 27 юли (събота) от 21:00 часа, когато ще започне шоуто „Звук и светлина“. Спектакълът ще се състои там за четвърти път поради големия интерес, който предизвика през последните години. Специално написана за събитието музика, допълнена със светлинно шоу, грабна публиката миналата година. Цялата картина ще бъде допълнена с уникална хореография, показваща какво се е случвало на това свещено място назад във времето. Продължителността на спектакъла е 20 мин.

Билети се продават на касите на Туристически център - Приморско, който се намира в сградата на Общината, както и на каса „Бегликташ“. Цената на билета е 4 лева, като всеки закупил предварително билет ще има възможност да се възползва и от транспорт, включен в цената.  Автобусът ще тръгне в 19:30 часа от спирката пред  Историческия музей в Приморско.

Въведени са специални мерки за движение. До светилището ще бъдат допускани само автомобили с трудноподвижни хора, а останалите ще бъдат пренасочвани на паркинг, от който има осигурен вътрешен транспорт. Десет минути преди началото ще бъде преустановено движението на автомобили.