Динозаври, саблезъб тигър, огромни змии са само част от праисторическите зверове, които от снощи привличат погледите в парк „Езеро“ до Конната база в Бургас. Въпреки че предизвикат страхопочитание с внушителните си няколкометрови размери, те не са опасни за хората, тъй като са от пясък.

„Джурасик свят Господство“ е темата на 15-ото издание на Фестивала на пясъчните скулптури, което отвори врати в петъчната вечер. „Бургасик парк“ предлага триизмерни изображения на праисторически животни, като сред динозаврите се откроява могъщият Тиранозавър Рекс, има още мамут, гигантска костенурка и други интересни зверове, пред които да си направите въздействаща снимка за спомен.

Експозицията е разположена върху площ от 5 декара, а по извайването на 12-те фигури от пясък работиха 14 скулптори от България, много от които са бургазлии. Тази година за посетителите има и още една изненада - 13-ата фигура, която засега е само купчина пясък, в следващите дни ще се превърне в праисторически вулкан, при това пред погледите на гостите на фестивала.