Знаете ли, че Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранд Хотел и СПА Приморец предлага изключително богато суши меню? Вкусовете на Япония са представени в отделна карта, предназначена специално за любителите на тази традиция.

Рецептите са елегантни, вкусни, полезни, а приготвянето им изисква сериозни умения и качествени продукти. В Средиземноморски ресторант „Салини“ за това се грижи екипът, начело с шеф-готвач Ивелин Кръстев, изучавал фюжън суши кухнята при суши майстор. „Обичам да импровизирам и съчетавам основните суши предложения – нигири, футомаки и урамаки в нова комбинация; маринована и сурова риба, морски деликатеси. Продуктите се внасят директно от Тайланд. Използва се специален ориз, предназначен специално за приготвяне на суши – харука“ – разказва шеф-готвач Кръстев.

Суши менюто на Средиземноморски ресторант "Салини" започва с предложения за четири японски салати - салата уакаме, джинджър с уакаме (хрупкави водорасли със сусамов дресинг и джинджър), чука ика сансай (традиционна японска салата от калмари със сусам и водорасли) и салата хиджики (салата от черни водорасли с корени от лотус). Освен че са вкусни, тези салати са богати на важни минерали, витамини и други полезности.

Предложенията насочени към любителите на този тип кухня, продължават с различни видове нигири  - със змиорка, октопод, сьомга, лаврак, скарида, тон, пушена сьомга, тилапия, хамачи, гункан от сьомга хайвер и ростигири пикантен тон. Предлагат се и различни комбиниращи сетове.

Следват предложения за маки суши. В Средиземноморски ресторант „Салини“ ще откриете футомаки суши пикантен тон, тон, сьомга с авокадо, змиорка. Следва хосомаки – сьомга, змиорка, тон, авокадо, краставица, пушена сьомга. В менюто присъства и широка гама урамаки – сушито, което се отличава от останалите по поредност на приготовление - тук плънката е увита в нори, а нори - в ориз. Средиземноморски ресторант „Салини“ предлага и осем вида калифорния суши.

В менюто на ресторанта, насочено специално към любителите на кухнята на страната на изгряващото слънце, ще откриете и ичибан, темпура, вулкан в различни разновидности.  Сашими в Средиземноморски ресторант „Салини“ е от  лаврак, сьомга или риба тон.

Храната на японците носи не само удоволствие на небцето, но и здраве за тялото. Открийте традицията суши в Средиземноморски ресторант „Салини“ – приготвена майсторски, с богато разнообразие продукти.