Винпром Карнобат ще представи колекция от най-добрите си ракии и вина на първото специализирано изложение, посветено на ракията, червеното вино и мезето в Бургас. от 13 до 15 декември бургазлии и гостите на града ще могат да опитат в Бургас Плаза Мол селектирани напитки от най-висок клас.

Естествено, на изложението ще присъства перлата в короната на карнобатския Винпром - класическата Карнобатска гроздова. Кехлибарената ракия няма нужда от представяне, защото е едно от най-любимите питиета на българина.

Тя е с нежен златист цвят, свеж аромат на узряло грозде и с мек вкус. Ракията е направена от четири сорта грозде и е отлежавала 6 месеца в бъчви от странджански дъб, преди да бъде бутилирана.

Освен Карнобатска гроздова, на изложението ще бъдат представени и Карнобатска мускатова, Карнобатска специална, Ракия Грозден, Перлова ракия и Ракия от избата на братя Минкови.

Любителите на хубавото вино също няма да останат разочаровани, защото винената селекция, която Винпром Карнобат ще представи на изложението е повече от впечатляваща:

ЕТНО Совиньон, ЕТНО Розе, ЕТНО Сира х Рубин, Дежа Вю Сов. Блан х Семийон, Дежа Вю Розе, Дежа Вю Мерло, Братя Минкови Каберне Совиньон, Жаме Вю Розе, Жаме Вю Сира х Вионие.

Празникът на ракията, червеното вино и мезето се провежда за първи път в Бургас. Негов организатор е фирма „Нанивантрейдинг“, която има дългогодишен опит в организацията и провеждането на специализирани изложения от национален мащаб.