Броени дни остават до старта на авторското сватбено изложение на Гранд Хотел и СПА Приморец - Grand Wedding Expo 2020. То ще се проведе на 25 и 26 януари (събота и неделя) и ще превърне 5-звездния хотел в истинско сватбено царство.

Всички гости на тематичния форум ще могат да видят пресъздадени различни детайли от сватбеното тържество, да се консултират със сватбени специалисти – фотографи, сватбени агенти, ювелири, дизайнери, специалисти по мултимедийни решения и други, както и да присъстват на специални подсъбития – демонстрации.

Едно от тези подсъбития с демонстратор Диана Теодосиева ще покаже модните тенденции в изработка на булчинските букети на 25 януари от 15:00 часа. Ето какво ви очаква:

Моля, бихте ли се представили?

- Казвам се Диана Теодосиева, управител съм на Бутик за цветя "Диана", който е успешно на пазара в Бургас от почти 20 години. Със сватбена флористика се занимавам по- усилено от 5 години. По образование съм агроном, което пък ми помага в работата ми с живите растения. Всяка сватбена поръчка е много индивидуална и представлява в повечето случаи предизвикателство, защото напоследък булките са много добре информирани и желаят тяхната сватбена декорация да е уникална.

Защо решихте да вземете участие в Grand Wedding Expo?

- За да представя на практика как се изработва сватбен букет със свежи цветя, което ще е атрактивно за посетителите. Свежите цветя създават специална атмосфера и носят естетическо удовлетворение на хората.

Ще имате собствено подсъбитие в рамките на сватбения форум. Каква ще бъде неговата тема и какво ще представите?

- Темата е „Модни тенденции в изработката на булчинските букети“. Смятам да представя 2 основни типа сватбени букети:

1. Букет, подходящ за изискана и класическа обстановка/ Например за Гранд Хотел и СПА Приморец

2. Букет за сватба в градински стил - на открито - например в шато, открита градина и др.

Какво разказват цветята на една сватба?

- Разказват за темперамента на булката, за нейните предпочитания за цветове, форми; за усещането ѝ за красота и хармония.

Можем ли да говорим за тенденции във флористиката и ако да - какви са актуалните сватбени трендове за 2020-та година?

- Все повече модните тенденции /говоря като цяло на световно ниво /, са към по-натурален избор на материали и използване на по-прибрани, по-изчистени форми, като изборът обикновено се прави от булката, с помощта на флористите, които могат да я насочат.

Има ли вечно актуална тематика, към която булките винаги се връщат?

- Вечната тематика е букет с бели или чаени цветове рози в кръгла форма. Това е често предпочитан вариант.

Какво е най-важното, което трябва да имаме предвид, когато избираме цветята за сватбеното тържество?

- Най -важното според мен е представата на булката за тържеството и да се работи в направление максимално да се осъществят нейните вътрешни стремежи - защото всяка жена, още от детството си изгражда тази си представа.

Колко време Ви отнема приготвянето на цветята за едно сватбено тържество?

- Зависи от обема на работата, от мястото на сватбата, от сезона също. Най важното за мен е да има правилно взаимодействие между младоженците и флориста, за да може поръчката да се уточни до най-малкия детайл-и тогава тържеството се случва по най -добрия начин - преминава се през дълги часове срещи до уточняване на поръчката, после следващият етап е заявка на материалите, следва изработка, транспорт, монтаж в точните часове.

Какво удовлетворение Ви носи работата Ви?

- Обичам работата си! Когато качествено и навреме приключа работата си и получа добра оценка от клиента - за мен това е най-доброто удовлетворение!

Тенденциите в изработката на булчински букет Диана Теодосиева ще покаже на 25 януари (събота) от 15:00 часа. Тя ще бъде на разположение за консулт и в двата дни на Grand Wedding Expo 2020. Партньор на сватбеното изложение за втора поредна година са DJ Service. Входът е свободен.