Базар за ръчно изработени предмети посреща гости в Експозиционен център „Флора” в бургаската морска градина.

Много хора съчетаха разходката край морето с посещението на  „Маркета за красиви предмети, изработени от човешката ръка. Носещи чиста енергия и любов!”.Така са го нарекли организаторите и още с влизането разбирате, че това определение отговаря на истината.

 Един от щандовете е посветен на благотворителност. Няколко жени са изработили детски играчки и ги предлагат за да бъде спасено бебето Марти. То е болно от левкемия. Една част от сумата за лечението е събрана, но има нужда от още... 

Ръчно изработени бижута предлага щандът на Роса Кондева. Тя говори с любов за всяко от своите творения, които са още и декоративни предмети, дори електрически крушки в които е засадила цветя.    

Шарени пана, направени с техниката на плъстене на вълната предлага Десислава Георгиева. Те са обагрени в красиви цветове и могат да накарат всяка част от дома ви да стане уникална. Десислава обяснява, че по този стар метод са правени шатрите на прабългарите. Наслагването на влакна е доста труден процес и стои в основата на нейните произведения.

За да стане едно дете истински християнин, то трябва да бъде кръстено в църква. За това се грижи фирма „Всичко за кръщенето”.За този незабравим ден се предлагат аксесоари, които са само от естествени материали, но това не отнема и частица от  празничния им вид.

Ръчно изработените бижутата на Силвия Илиева пък са ункиални с това, че тя може да напише на тях всичко което пожелаете. От името на любим човек, до цитат от книга или просто думите които и посочите.Украшенията са от алуминий, мед и стомана. Силвия се надява нейното хоби да я направи истински бижутер.

Специален щанд пък предлага да изследва вашата аура и да определи какъв е нейният цвят. Не се престраших да опитам, но всеки по-смел посетител може да го направи.

И за да не останете гладни или жадни докато разглеждате щандовете на изложението, можете да се подкрепите с мед, вино или сладкиши, които също се предлагат.

Весел и сладък Великден!