Виртуален ресторант, който работи в условията на пандемия от COVID-19, са създали ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас, популярна и със старото си име ТОХ. Проектът е озаглавен „Възраждане след пандемия“, като създаването му е част от практическо онлайн обучение, съобщиха от Общината.

Учениците са разиграли всички стъпки, през които заведението ще премине от началото до края на кризисната ситуация.

Направената е калкулация на вложените средства, внимателно са обмислени различни ситуации по време на пандемията и след нея. За да не съкращават персонал, сервитьорите на ученическия ресторант са включени в доброволчески отряди. Назначени са четирима готвачи. Предвидено е дори подписването на договор за дарения към инфекциозното отделение на най-голямата лечебница в областта - УМБАЛ -Бургас.

Задачите в ресторанта са така разпределени, че да отговорят на условието за получаване на помощ от държавата, чрез мярката 60/40, обясни Ганка Ангелова, преподавател в гимназията.

Сайтът, създаден от учениците, ще остане достъпен, а екипът, работил по него, се надява, че поне част от стъпките за управление на един ресторант ще бъдат полезни и приложени на практика.