Всички третокласници от ОУ „Васил Априлов“ в Бургас с нетърпение изпълниха Етнографския музей, където се подготвя изложбата на старинни коледни играчки от музея на австрийския град Ваграйн. Априловските ученици представиха български традиционни коледарски обичаи и изпълниха български песни за добре дошли на австрйските гости.

Такава изнесена изложба на старинни коледни играчки се прави за първи път в историята на музея във Ваграйн. Градът е известен с двата си музея „Тиха нощ“ и къщата музей „Вагерл“, в които се разказва основно за Коледа, за създаването на коледната песен, както и други известни коледни разкази. За тях ще научите повече в специалните интервюта на Грамофона Нюз с ръководителите на Културния съюз, който управлява двата музея  Мария Валхофер и Карл Хайнц Кройцзалер.

Причина за тази изнесена коледна експозиция е Радостина Иванова-Мишинева, почетен консул на Република Австрия в Бургас.

Заедно с австрийската експозиция „Как празнуват Коледа в Австрия“ ще бъде открит и базар за храни и напитки. Ако искате да опитате оригинални австрийски коледни сладки, ароматни питиета и солени деликатесни изкушения, откриването е днес, 21 ноември в 17.30 часа.