Три млади и красиви момичета от Ахелой преобразяват морския град чрез рисуване на стари сгради. Идеята за разкрасяването на курортното селище е на две сестри - Петя и Виктория Русанови и Полина Стоянова. Всички момичета имат дарбата да рисуват, като сред тях има татуистка и маникюристка.

Само за седмица чаровните дами реставрираха стара барака, в района на кметството, научи екипът ни. Не само идеята е изцяло тяхна, но и изпълнението.  Момичетата сами са избрали да променят облика на изоставената постройка и закупили със собствени пари материали, с които дали нов живот на бараката.

 

Тя се намира срещу автобусната спирка за курортния комплекс Слънчев бряг и всеки, който минава оттам, отвръща глава, за да види произведението.

От едната страна на сградата е изрисуван текст на казаното от големия българския поет Димчо Дебелянов, че „Един човек, който не обича родно място и не пази скъпи спомени за него - той е изгубен човек“.

По цялата сграда личат български мотиви, което показва любовта на трите момичета към родното и българското. Петя, Виктория и Полина са категорични, че работата им по обновяването на други сгради в града ще продължи.

Огромно възхищение от работата им изказа кметът на Ахелой Димитър Нейчев. „Възхитени сме от таланта ви, момичета! Изказвам благодарност, че по ваша инициатива и със собствени сили и средства сътворихте тази уникална красота и създадохте прекрасно кътче, което да радва очите на всички жители и гости на града ни“, каза Нейчев.