Женя Петкова и Мануела Янева от Gramofona.com, както и техните колежки Лора Стаматис, Боряна Тенчева и Надежда Гендова са красивите бургаски журналистки, които прегърнаха каузата да рециклират с фантазия и показаха завидни модни умения пред десетки бургазлии, събрали се да видят вълнуващата модна колекция. Компанията от смели дами допълниха очарователната бургаска изпълнителка Преслава Минасян, Таня Анестиева и „Мисис Бургас 2018“ Вержиния Иванова. В проявата взеха участие още талантливата Агуая и Сара Рунчева, съобщиха от Общината.

Впечатляващото модно ревю показа дрехи и аксесоари от рециклирани материали – хартия, найлон и метални капачки. "Корона" от електрикови пластмасови чаши създаде истински фурор сред гостите и се превърна в любим аксесоар за снимки и селфита.

Специален гост на събитието бе зам.-кметът по Европейски политикии и околна среда Руска Бояджиева.

За доброто настроение на всички гости се погрижи DJ Saffo с парти микс от хаус музика, а чаровната усмивка Дияна Бедросян влезе в едно от любимите си амплоа - това на водещ.

Организаторките - Радовеста Стюърт, дизайнерката Михаела Бошева и Женя Гайтанджиева благодариха за подкрепата на бургаските журналистки и призоваха хората да мислят екологично.

Фестивалът "Рециклирай с фантазия" се организира от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас".