Извънредната ситуация с коронавируса, освен че промени живота на милиони хора, създаде и условия за бързо популяризиране на местни звезди. Така за отрицателно време участниците в Националния кризисен щаб и Медицинския съвет към МС събраха цялото медийно внимание върху себе си и почти няма човек в България, който да не ги разпознава.

Именно част от тях са в основата на онлайн конкурс за двойници – „Влез в ЩАБА”, който се организира от родна верига игрални зали. В него могат да се включат както професионални актьори, така и хора без опит. Одобрените кандидати ще участват в забавни онлайн „брифинги”, както и в развлекателни събития на живо в 27 града.

Имитациите са световен феномен и се пресъздават образи не само на звезди от шоубизнеса, но и на обществени личности и политици. У нас също станаха много популярни, а принос за това имат едни от най-рейтинговите предавания в българския ефир- "Шоуто на Слави", "Като две капки вода" и "България търси талант".

В основата на инициативата е Стелиан Димитров, който е част от маркетинговия екип на компанията и е създател на първата имитаторска формация в страната от близкото минало - Faked Stars.

„Стартираме конкурса, защото искаме да създадем алтернативна шоу програма с едни от най-актуалните имена в България. От друга страна, като актьор по професия, осъзнавам колко е тежка в момента ситуацията за артистите, така че това е своеобразна подкрепа и поле за изява”, споделя той. Конкурсът продължава до 10 юни 2020 г.

Източник и снимка: Offnews.bg