Невероятно красива елха светна тази вечер в Малко Търново. Стотици странджанци, сред които и градоначалникът Илиян Янчев, се събраха в центъра на града за запалването на светлините на коледното дърво, предаде репортер на Грамофона нюз.

Преди коледните светлини да грейнат, всички присъстващи бяха поздравени от децата на Малко Търново в местното читалище. Най-малките момчета от детска градина "Юрий Гагарин" влязоха в ролята на коледари,а момиченцата бяха като бели снежинки.

Песни изпълниха и по големите деца от средно училище "Васил Левски", под ръководството на странджанския народен певец Костадин Михайлов.

Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев сподели, че е щастлив заедно с всички малкотърновци да дадат началото на най-топлите коледни празници. "Знаете, че по Коледа се случват чудеса. Но аз така като гледам те чудесата започнаха от днес, защото вие, мили деца, сте толкова прекрасни", каза кметът. Той подкани малкотърновските малчугани по-бързо да напишат писмата си до дядо Коледа, за да пристигнат и подаръците им по-бързо.

"България започва от Малко Търново и аз съм сигурен, че вашите подаръци ще дойдат първо тук, а после ще отидат и при другите деца в София и останалите градове", каза още Илиян Янчев. От центъра на града пред голямата елха той пожела много топлина и любов за всички.