Порасналите бургаски младежи от 80-те и 90-те години отново си спретнаха среща на Дупките, както преди 30-ина години. Снощи се състоя третото издание на „срещата“ и също както при първите две (през 2019 и 2022 г), на нея се отзоваха стотици хора. Впечатление направи солидното присъствие на малки деца, които бяха доведени от своите родители – очевидно инициативата ще има приемственост във времето напред.

Организатори на събитието са администраторите на фейсбук групата „Хората от Дупките“, сред тях е и графити артистът Иван Янков – Естео, познат и като част от рок групата Lek City Case.

Естествено, срещата на Дупките не мина без музика – за нея се погрижи DJ Ivo Happy. С мощни уредби той припомни емблематични песни от времето на 90-арското поколение, като преобладаваше рокът. За времето от 18:00 до 22:00 часа всички живущи около централната улица „Александровска“ (от площад „Тройката“ до хотел „България“) искат не искат трябваше да се наслаждават на ритмите, вдъхновили онази генерация бургазлии.

Събитието беше полято подобаващо с напитки – предлагаше се крафтбира, като край стария чинар бяха разположени коктейлни маси, около които се събираха приятелските компании. След 22:00 часа купонът продължи в разположен наблизо бар, в който същата вечер пяха Мария и Миро Мутафчиеви от „Мери Бойс Бенд“.

Дупките се превръщат в емблематично място за среща на бургазлии в началото на 90-те години на миналия век. Тогава до стария чинар на главната улица имаше музикален магазин, от който младите хора си купуваха аудиокасетки. Така някак естествено те започнаха да си правят срещите край него, на мястото, наречено Дупките.