Всяка година най-бургаският празник е повод за много настроение, събития и празнични емоции. За да усетите духа на Никулден, на 6 декември посетете КТК „Ченгене скеле“.

В празничния ден, от 13.00 ч., в туристическия комплекс ще бъде осветен Никулденски рибен курбан и празнична трапеза от отец Стилиян от храм „Св. Пимен Зографски“. Курбанът след това ще бъде раздаден за здраве на присъстващите.

От 14.00 часа ще започне празничната програма на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“. А веднага след тях на откритата сцена ще се изяви вокален ансамбъл „Морски бриз“ от НЧ "Любен Каравелов 1940" – гр. Бургас

Ако искате да се насладите на морска разходка - на Никулден корабът „Бургус“ ще направи две пътувания от Магазия 1 до Ченгене скеле – от 12 и от 13 часа при подходящо време. За информация и резервации: 0882 004 124.

На самия Никулден, както и в дните от 2 до 10 декември, ще можете да разгледате и изложбатa на художничката Даниела Власакиева в многофункционалната зала в КТК „Ченгене скеле“. Тя е с морска тематика и разкрива един вълшебен и наситен с емоции свят на моряци, рибари, морски обитатели.

Очаква ви и празничен базар, като в него ще вземат участие с щандове пчеларска ферма „Стоянови“, органични вина „Тракийски легенди“, арт работилничка „Усмихнати осмици“, „Пъстрото“, както и „Морски знаци“

Изберете подаръци за предстоящите празници - от продукция на местни производители до коледни сувенири! Базарът ще обхване периода 2-3 декември, 9-10 декември, както и самия Никулден – 6 декември. Ресторантът в комплекса ще задоволи всеки вкус, а в уютното кафене можете да опитате домашен чай и други топли изкушения.

Не пропускайте Никулден в КТК „Ченгене скеле“!