Високи над два метра фламинги привличат погледите на „Флора Бургас 2021“. Артинсталацията на бяло-розовите птици е разположена в тревната площ до сградата на експоцентъра. Идеята на организаторите явно идва от действителното присъствие на фламинги в Атанасовското езеро от няколко години насам.

Националната изложба на цветя отвори врати в 10,00 часа днес, но без официално откриване. Причината е пандемията от коронавирус. На място все пак имаше някои ръководни лица на общинско и държавно равнище. Сред тях бяха зам.-кметът Красимир Стойчев и зам.-министърът на енергетиката в оставка Жечо Станков.

Пак заради епидемичната обстановка цветното изложение се провежда изцяло извън и около сградата на „Флората“. Производителите на цветя и други занаятчийски изделия са разположени във вътрешния открит двор на експоцентъра и покрай близката алея в Морската градина. Иначе цветя има в изобилие и още от сутринта там се събираха опашки от хора.

Най-атрактивната част, особено за децата, е цветната артзона, намираща се в тревната площ вдясно от главния вход на Флората. Освен огромните фламинги там са разположени големи бали със сено, аранжирани с цветя, както и други разноцветни артинсталации, които привличат малки и големи да се снимат с тях.