Локомотив – шедьовър на изобразителното изкуство, докара бързия влак от София в Бургас. Машината пристигна на жп гарата в 20,10 часа и веднага стана атракция за пътници и посрещачи, които не пропуснаха да си направят многобройни селфита пред нея.

Локомотивът е изрисуван от стрийт арт художника Станислав Трифонов–Насимо и е част от маркетинговата стратегия на БДЖ за отдаване на площи с рекламна цел.

Авторът е направил препратка към няколко основни национални символа, като основният персонаж е лъвът. Царят на животните е изобразен отпред и от едната страна на локомотива, като интересното е, че той е с крила. Лъвът символизира силата и потенциала, които всеки един от нас носи, а крилата му показват бързината, с която влаковете на железницата се движат. Има и надпис на глаголица, който също носи послание за сила.

От другата страна на локомотива е пресътворено женското начало чрез лика на българката със златни пендари на главата. Сред символите са още рози и корабен рул.

Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си в България. Целта е да се отправи послание към графити артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.  

Арт локомотивът ще бъде включван в съставите на различни влакови композиции, които пътуват в страната.