Две млади бургазлийки, обичащи много животните, предизвикаха огромно задръстване в Бургас, за да спасят таралеж. Акцията по спасяването на бозайника станала вчера по обед на натоварено кръстовище в комплекс „Меден рудник”, научи Грамофона нюз.

Спасителките са кръстница и кума, които пътували в района по работа. „Изведнъж забелязахме, че таралежът пресича по пътното платно. Моята кума Петя Димова веднага спря колата и излезе, за да го вземе”, разказа пред екипа ни Мария Кирязова.

Докато Димова премествала таралежа в тревата наблизо, зад колата й се образувала голяма опашка от автомобили. Шофьорите нервно надували клаксоните, което принудило Мария да излезе и да им посочи с ръка да ги заобиколят и да продължат.

Двете дами преценили, че оставяйки животното близо до пътя, то отново ще излезе и има опасност да го прегази автомобил. Приятелките искали да видят какъв е пола на животното, но то се уплашило и се свило на кълбо.

„Най-накрая решихме да го вземем, намерихме кашон и го заведохме в боровата гора в Меден рудник, където го оставихме. Спасихме го, защото е защитен вид както костенурките и не искахме нищо лошо да му се случи”, допълни Мария.