Третото издание на китарния фест Burgas Jam ще се проведе тази вечер на пристанището в района на Морската гара. На сцената жици ще опънат поне половин дузина китаристи начело с испанеца Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra. Хедлайнер е знаменитата българска група ФСБ, която ще изнесе двучасов концерт.

Вратите на фестивала се отварят в 18 часа, а живата музика започва в 19 ч. Билет на цена 18 лева можете да се закупи на място. Безплатно ще влизат всички, които носят китари със себе си.

На Burgas Jam няма да бъдат допуснати лица във видимо нетрезво състояние, предупреждават организаторите. Забранено е внасянето на алкохол и стъклени бутилки, наркотици, остри предмети и друг вид оръжие. Заради общата сигурност посетителите ще бъдат проверявани на входа. За осигуряване на нормална пропускливост без дълго чакане, не се препоръчва да се носи обемист багаж, ако не е наложително.

И тази година Burgas Jam ще предложи на своите посетители зона с храна и напитки. В по-далечния край ще има места за сядане с маси и столове, а близо до сцената ще бъдат подредени бъчви и коктейлни масички, където могат да се настанят отделни компании и да вдигат наздравици на крак. Бира ще има наливна и бутилирана, в зоната ще предлага своята прясна продукция и местна крафт пивоварна.

Посетителите на Burgas Jam ще могат да си купят за спомен тениска с логото на фестивала, с логото ФСБ, както и други атрактивни сувенири. Министерство на туризма ще участва със собствена шатра, в която ще се раздават рекламни материали за най-красивите места в България.

Фестивалът ще бъде обезпечен с достатъчно мобилни тоалетни и мивки, част от тях пригодени за хора с инвалидни колички.

И тази година един от посетителите на Burgas Jam ще получи страхотна китара с метални струни. За целта е необходимо да се вземе номерче на входа на фестивалната зона. То няма да е част от билета, а на отделен хартиен носител. По-късно вечерта името на щастливеца ще бъде съобщено от сцената след тегленето на томбола.