Меденият месец по принцип е един от най-сладките периода в живота на женените двойки, а, според мнозина, дори се счита и за единствения щастлив месец.

Как бихте се почувствали, обаче, ако съпругът ви избере мечтаната дестинация с една-единствена користна цел, а именно, за да гледа на живо футболен мач на отбора, чийто ръководител е във виртуалния свят? Допускаме, че, меко казано, няма да ви стане приятно.

Футболното съсловие от друга страна би издигнало в култ образа на британеца Тим Пайк, който 12 години по-късно разказва за своята нечувана история, разказва Канал 3.

Football Manager е най-популярната компютърна игра за футболни треньори в света. Редица специалисти от реалния живот дори я използват за платформа за развитие на свои-собствени тактически планове, а обикновени компютърни маниаци получават реално предложение за работа в различни футболни клубове.

Историята на Тим Пайк се нарежда автоматично след най-големите легенди в спортния свят и дори получава място в книгата Football Manager Stole My Life, която разказва и за други подобни небивали случаи.

През 2007 г. Пайк предлага брак на своята любима и двамата веднага започват да планират сватбата си, като решават тя да се състои на емблематичната дата 08.08.2008 г. Няколко седмици по-късно идва ред и на плановете за меден месец, а именно тогава историята става интересна.

„Съпругата ми започна да планира почивка в Испания, Гърция или Португалия, което ми допадна, но тогава получих възможност да започна бета-тестове на Football Manager в българското първенство. Избрах си случаен отбор. Именно тогава се промени цялата ми концепция за ваканция. Този отбор бе Несебър от българската втора дивизия“, разказва Тим Пайк.

Хобито бързо превзема живота му и той започва да следи реалните изяви на ФК Несебър. Той проверява предложенията за почивка в близост до стадиона на клуба и така стига до предложения за Слънчев бряг, който и без друго е сред популярните дестинации за британците, които търсят евтино и луксозно място, на което да прекарат лятото си.

„Слънчев бряг се намира точно до стадиона на Несебър, а цените бяха страхотни. Остана въпросът - ще мога ли да убедя жена си?“, пита лаконично футболният запалянко.

Оказва се, че офертите за двуседмичен олинклузив са по-евтини от престоя за една седмица в останалите обмисляни локации и така везните се накланят в правилната посока... за Тим, имаме предвид.

На 5 септември 2008 г. двойката пристига в България, но все пак не е ясно как той ще успее да се измъкне за няколко часа, за да посети любимия Несебър.

На помощ идват местни младежи, с които младото семейство се сприятелява, а идеалната възможност идва, когато момичетата решават да си спретнат дамска вечер. Това отваря широко вратата за Тим, който лесно склонява новите си приятели за посещение на футболния мач на ФК Несебър.

Оказва се, че това е олицетворение на една от онези истории, в които и вълкът е сит, и агнето цяло.