Тази събота, на 4 юли за 13-та поредна година ще се проведе едно от най-забележителните събития на морския град - Ретро парад Бургас.

Гранд хотел и СПА Приморец е отново любезен домакин на мероприятието. На хотелския паркинг ще заблестят бижута като Aston Martin Lagonda, лимитирана серия от 70-те години на миналия век, притежание на варненски коликционер.

Събитието ще започне в 10:00 ч. от алеята пред Експозиционен център „Флора“, а негови организатори са  Авто-мото клуб „Ретро“ и Община Бургас.

Под надслов „Вяра в доброто“ ще премине и тазгодишният парад. „Цвети вече ходи“ и „Милосърдие по време на карантина“ са двете основни благородни и притегателни цели, около които се обединиха всички колеги от клуба и доказаха, че можем да бъдем по-добри и съпричастни към болката на ближния, и то не само по време на пандемия“, сподели с искрено вълнение Димо Джамбазов, председател на Авто-мото клуб „Ретро“ гр. Бургас. По време на издание 2019 г. бяха набрани дарителски средства за подпомагане на семейството на 5-годишната Цвети, които й бяха необходими за продължително лечение и операция в САЩ. Днес малкото момиченце може да се радва на свободата да ходи самичка.

Ретро автомобили и мотоциклети на колекционери от клубове в цяла България и Сърбия ще са изложени пред Експозиционен център „Флора“.

Заради обстановката и ограниченията наложени в целия свят, чуждестранното участие е ограничено, потвърдиха организаторите.
Тази година ценителите на стари коли ще могат да видят американски предвоенен пикап, както и още военна техника, представена от  членове на клубовете от Хасково и Пловдив.

 

По традиция ще бъде определен „Автомобил на публиката“, както и ще бъдат раздадени специални тематични награди, създадени от членове на бургаския Авто-мото клуб Ретро.

Заповядайте да се насладите на късче автомобилна история и да я споделите с близки и приятели...