Десертът е притегателно благо за всеки човек. Той е изкушението, на което можем да се отдадем без сериозни угризения, когато искаме да си подарим специален момент, изпълнен с наслада на чисто физическо, а и ментално ниво. Няма да си говорим за ползата от ендорфините, които сладкото събужда - хормонът на щастието е най-силното естествено лекарство в човешкото тяло.

Изхождайки от важността на десерта, Средиземноморски ресторант Салини, Гранд Хотел и СПА Приморец, подходи с изключително внимание към създаването на сладката част от своето меню. За нея на помощ на шеф Ивелин Кръстев и неговия екип се притече един от най-добрите сладкари у нас - сладкар-шоколатиер Елица Божинова. Резултатът от общите усилия е изкушаващо меню, което включва точно 12 сладки изкушения от цял свят.

Сред вкусната дузина, всеки може да открие точно своя най-любим вкус: Бадемов диамант с бял шоколад и лешников пралине; Макова симфония с бадемово брашно, шамфъстък паста и пюре малини; Торта гараш с черен белгийски шоколад; Шоколадово кадифе с какаово масло и коантро; Капучино крем с бял шоколад, бейлис и нес кафе; Шоколадова екзотика е крем англес, пюре манго и маракуя и бял шоколад; Цитрусов милфьой с дели лимон и портокалов крем; Трюфел кейк със смлени бадеми и черен белгийски шоколад; Крем брюле с бял шоколад; Шоколадово суфле със съвършен течен център; Бисквитена торта с маскарпоне или пък чийзкейк с боровинки.

Не е без значение и къде се отдаваме на изкушението. Средиземноморски ресторант Салини е изключителна локация, скътана в 5-звездния Гранд Хотел и СПА Приморец. Тук сервизът е дискретен и ненатрапчив, а качеството е водеща константа във всеки детайл. Обстановката е стилна и елегантна, а градината е самостойно бижу с огромна стойност.

Напомня силно безкрайните хедонистични пейзажи по най-добрите островни курорти по света - където красиво озеленяване и басейн са единствените прегради между плажа, морето и теб. Тук на крачка от сърцето на Бургас, тихата песен на вълните носи особена, лежерна атмосфера. Това е точното място, където да се отдадеш на сладко изкушение, което можеш да си позволиш - без съжаления и скрупули.

Кафе, чай или – защо не – чаша шампанско към него? Веднага. Защото, в Гранд Хотел и СПА Приморец, най-важният сте Вие – и винаги сте добре дошли!