Приключиха летните и зимни шампионати за юноши и кадети от бургаския клуб по класическа борба „Черноморец”. Момчетата на Златомир Стоянов и Мануил Русев се представиха изключително добре на всички състезания и добавиха към колекцията си нови златни и сребърни медали, похвалиха се пред Грамофона нюз менторите.

Мартин Димитров, на който клубът залага големи бъдещи надежди, отново спечели златен медал в категория до 71 кг. Двама са младежите, които се окичиха със сребърни медали. Това са Райко Райков, в категория до 55 кг. и Мартин Борисов, в кат. 60 кг. Бронзовите отличия отидоха при Петър Шулеков, Илия Чанев и Кирчо Илиев.

Преди седмица бургаските борци взеха участие в международен турнир „Васил и Георги Илиеви”, провел се в Кюстендил. От състезанието момчетата спечелиха два златни и един сребърен медали.

„На шампионатите много добре се бори и Ивайло Иванов, който показа страхотни качества. Същият е трети на Републиканското лично първенство, което се проведе през февруари”, разказа пред екипа ни Златомир Стоянов.  

Той похвали и най-малките момчета, които също зарадваха треньорския щаб с медали от шампионатите. Андрей Атанасов в кат. 62 кг донесе на „Черноморец-Бургас” злато, а Виктор Цинов и Янчо Бонев по един бронзов медал.

В клуба има и други надеждни състезатели, на които им предстоят победи в предстоящи надпревари като Стоян Казаков, Кристиян Петров, Милчо Енчев и други.

Младите борци вече се подготвят усилено за предстоящото Европейско първенство за кадети, което ще се проведе в дните от 17 до 23 юни във Фаенца, Италия. В него ще участва Мартин Димитров, а треньорите му отсега се надяват той да се класира в тройката.

Менторите на клуба са много доволни от представянето на всички състезатели по време на шампионатите и се надяват на още по-големи резултати в спорта.