Нови екипи и парични награди получиха талантливите спортисти заради големия си успех през септември

Светът потъна в ежедневни новини за починали и заразени от коронавирусна инфекция. Напук на пандемията едни жадни за успехи момчета накараха Бургас и България да се гордеят с тях. През септември след много тренировки и страхотна подготовка, борците от „Черноморец-Бургас“ показаха какво е да си най-добрият на тепиха.

Те се завърнаха от Държавен личен отборен шампионат в Сливен с купа и извоюваха първо отборно място за юноши. От ръководството на бургаския клуб не успяха да направят официална церемония по награждаване на борците, но ги изненадаха с екипировка  в тесен кръг при спазване на всички противоепидемични мерки.

Победителите-борци облякоха страхотните си нови екипи, грабнаха купата и си пожелаха нови състезания и много медали. Идеята за изненадата бе на един от треньорите Илиян Стефанов и президента на „Черноморец-Бургас“ Стефан Георгиев.

„От приятели и близки събрахме средства, поръчахме и закупихме екипи и ветровки за всеки един състезател.  Отделно от това те ще получат и парични награди. С това искаме да изненадаме нашите момчета, да останат удовлетворени, че техният труд е възнаграден по някакъв начин. Надявам се това да им даде стимул за постигане на нови и много успехи в нашия толкова труден спорт“, коментира пред Грамофона нюз менторът Стефанов.

„Нека припомним, че преди три години същите тези момчета спечелиха и отборната купа при кадети. Това е много талантливо поколение“, каза щастлив пред присъстващите президентът на клуба Стефан Георгиев.

И той, и треньорите на големите таланти са категорични, че купата е отборна и всеки един от борците е допринасъл на нейното спечелване.

„Един да го нямаше, купата можеше да не е в нашата зала. Всички от клуба се гордеем, всички бивши спортисти по борба се гордеят!“, каза Стефанов.

Сред гостите на награждаването бяха cвeтoвният вицeшaмпиoн пo бoрбa, зacлужил мaйcтoр нa cпoртa и пoчeтeн грaждaнин нa Бургac Стефан Иванов и директорът на Спортното училище Аспасия Петкова.

Иванов сподели, че борбата в Бургас е на много високо ниво. „Клубът постига чудесни успехи, работи с млади треньори, децата много се стараят и резултатите са на лице. Спортът е здраве и никой не може да оспори това!“, каза Иванов.

Горда от постигнатите резултати на състезателите е и Петкова. „Победата тази година доказва класата на клуба и възможностите на треньорите. Винаги сме се радвали и сме се гордели с техните постижения.

Надявам се и занапред пак да ни радват, да прославят името на Спортното училище, на Бургас, държавата и на международно ниво. Желая на всички основно здраве“, каза директорката на Спортното училище.

Как се справи клубът в година на пандемия, очаквайте утре ексклузивно интервю с президента на „Черноморец-Бургас“ Стефан Георгиев.