Преди броени дни бургаският отбор по бразилско джиу джицу участва в шампионат в Монтана. Турнирът бе като контролно за състезателите, които се готвят активно за участие в един от най-големите турнири по бразилско джиу джицу от веригата IBJJF в Берлин.

Шампионската титла на татамито в Монтана грабна Антон Янчев, очаквано но и с доста тежки схватки. След 3 победи, но поради контузия Живко Хънев не продължи състезанието, а на трето място се наредиха Станимир Тонев и Гален Георгиев.

Тренировъчния процес в GF TEAM и към този момент продължава да води канадецът Ерик Макмилан - 3 дан. Той обаче ще остане в Бургас до края на месеца. Под негово ръководство бургаският отбор вече успя да извоюва медали в турнир в Лондон през октомври, също от веригата  IBJJF. В британската столица злато и абсолютната титла в категория до 94 кг извоюва Пламен Петров.  

От 20 януари в Бургас очакват нов опитен инструктор по бразилско джиу джицу, който ще остане у нас три месеца. Тиаго Кастро идва от централата в Рио Де Жанейро.