С успехи започнаха новата спортна година каратистите от СК „Бушидо“ – Несебър, съобщиха от морската Община.

На провелия се в София Национален шампионат по карате – ката и кумите за мъже и жени, несебърските състезатели завоюваха три златни и един сребърен медал.

В дисциплината ката отново безапелационен шампион при мъжете стана Христо Терзиев. Победата не бе изненада за никого, но бе добра подготовка за предстоящото му участие в Европейския шампионат на 4 и 5 април в Тбилиси, Грузия.

При жените в същата дисциплина Антония Унарова и Симона Нушева направиха дебют. Унарова успя да достигне до четвъртфинала, а Нушева отпадна в квалификациите.

В дисциплината кумите – I-ва дивизия, Борислав Байчев повтори миналогодишния си успех и завоюва златото в тежката категория – над 90 кг. Това му донесе място в националния отбор и той ще представя България на Европейския шампионат U21 в румънския град Орадя през есента.

Във II-ра дивизия Тошко Момчилов без затруднение успя да елиминира всичките си противници и стана шампион в категория до 80 кг. В същата категория успешен дебют направи Кръстьо Пеев, но две допуснати наказания му попречиха да влезе в битката за призовите места. Третият несебърски състезател – Христо Николов, също направи силно представяне и завоюва сребърния медал в категория до 70 кг, отстъпвайки на финала от боец от Пловдив.

Преди шампионата бе проведен съдийски семинар на БНФК, на който несебърските съдии Коста Димитров, Николай Петров и Йорданка Манева повишиха своята квалификация, а Антония Унарова успешно премина изпита за придобиване на съдийски права.

Ръководството на клуба е доволно от представянето на състезателите и се надява в предстоящите в средата на март състезания за юноши и кадети успехът да бъде повторен.