Изключително емоционална среща с първия европейски шампион за мъже по борба в Бургас. Големият талант Едмонд Назарян пристигна преди час в община Бургас, за да се срещне с кмета Димитър Николов. Назарян бе посрещнат като истински шампион с бурни аплодисменти, видя репортер на Грамофона нюз.

„Нашето момче се представи перфектно и блестящо на европейското първенство в Италия”, заяви Димитър Николов.

Треньорът на шампиона Николай Дачев не сдържа сълзите си от вълнение и разказа как още преди години е забелязал невероятния талант на Едмонд. „Видях страхотните му качества и искам да заявя, че медалите за него тепърва предстоят”, допълни още менторът Дачев.

Младият борец заяви с усмивка, че е много щастлив, че е успял да зарадва Бургас и страната с постижението си. „Аз вярвах, че ще победя! Излязох на тепиха, за да ми вдигнат ръката. Излизаш ли да се бориш, трябва да вярваш, че ти ще си победителя”, каза с гордост Едмонд Назарян.

На срещата присъстваха млади борци от клуба по класическа борба „Бургас”, както и големия борец Дончо Жеков. С треперещ от вълнение глас той заяви: „Чрез Едмонд можем да напълним залите в Бургас”.

От администрацията на Димитър Николов подариха на шампиона ваучер на стойност 12 000 лева и златна карта, която има 24-часов достъп до всички спортни обети на територията на община Бургас. Изненада беше подготвена и за майката на Едмонд-красива картина.

Димитър Николов предложи европейският шампион да направи мастър клас, в който всички таланти по борба от областта да се развиват.