Световният вицешампион за ветерани в класическата борба Любомир Ламбов е починал вчера, научи Грамофона нюз. В края на септември Ламбов претърпя тежка катастрофа преди турнира "Атанас Комшев" в Карнобат. Той бе приет в реанимацията на УМБАЛ-Бургас с множество фрактури и имаше спешна нужда от кръв.

„Поклон, шампионе, вечна памет и светъл път към звездите! Името ти ще остане достойно в списъка на онези славни малкотърновци, които прославиха нашето малко градче навсякъде по света и ни направиха горди, че носят нашата странджанска кръв и упоритост! Почивай в мир!  Съжалявам много за тази загуба, съболезнования на близките...“, написа във фейсбук страницата си кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Поклонението ще се състои на 25 ноември /събота/ от 11:30 часа на Гробищен парк - Бургас.

В града, в туристическия информационен център на видно място стоят статуетки и медали от победите на шампиона Ламбов. На лист хартия над един от призовете на Любомир Ламбов пише: „Аз съм роден в Малко Търново. Там в България, моята родина ме е направила човек! Аз имам да й се отплащам. И моята отплата единствено ще бъде златният медал!“.

Ламбов е шампион на САЩ за 2017 г. по класическа борба за ветерани. От същата надпревара печели и бронзов медал в свободния стил. Става вицешампион на света от Атина през 2015 г. и трикратен бронзов медалист през 2011 г. от Разибор (Полша), през 2012 г. от Будапеща, Унгария и през 2016 г. от Сайнеоки (Финландия).

Цялата история на един истински борец, очаквайте по-късно в Грамофона нюз!