Една от най-великите звезди на световния кикбокс – Бадр Хари, понесе тежко поражение в Бургас. В събота вечер мароканецът с нидерландски паспорт беше нокаутиран от естонеца Уку Юрендал по време на състезанието Glory 89.

Хари излезе под аплодисментите на няколкохилядите привърженици на силовите спортове, изпълнили зала „Арена Бургас“. Сред тях бяха и множество ВИП персони, кандидати за общински съветници и борещият се за 5-и мандат като кмет Димитър Николов.

Предварителните очаквания за поредна победа на Бадр Хари обаче се изпариха много бързо още в първия рунд, когато титулуваният кикбоксьор два пъти изпадна в нокдаун. Гонгът го спаси от сензационно бързо поражение.

Очакванията, че прехваленият мароканец ще обърне нещата във втория рунд, съвсем не се оправдаха. Напротив – естонецът си го биеше по всички правила на играта и още преди средата на рунда го прати на пода за трети път. Тук боят за Хари вече свърши. Реферът му отброи секундите и даде краят.

Съсипаният Бадр Хари се отправи към екипа си в ъгъла на ринга с наведена глава. Въпреки това той беше изпратен на крака и с аплодисменти от публиката, много голяма част от която беше дошла да види именно него.