Куп медали спечелиха момчетата и момичетата от бургаския клуб

Талантливите състезатели от бургаския клуб по борба „Черноморец-Бургас“ отново доказаха, че са най-добрите. Още в първите дни на новата година те показаха перфектни резултати от двудневното Държавно лично първенство по борба в София.

8 от 10 състезатели при мъжете бяха в отлична форма и извоюваха сребърни и бронзови медали, похвали се пред Грамофона нюз треньорът на момчетата Илиян Стефанов.

Със сребърни медали се окичиха Киро Михов в категория 79 кг. и Стоян Йорданов в категория 125 кг.

Бронзови медали в категория 86 кг извоюваха Юсуф Халил и Илия Христов. Медалите за борците от бургаския клуб далеч не свършват до тук.

Четирима от състезателите спечелиха петите места от проведения турнир. Това са Цветан Мустафов в категория 61 кг, Димитър Ангелов в кат. 70 кг., Петър Михов в категория 79 кг и Петър Богданов в кат. 92 кг.

Треньорът на мъжете Илиян Стефан е повече от доволен от постигнатите резултати. Той разказа, че момчетата са били добре подготвени и успехите им изобщо не са закъснели.

Две дами от клуба също показаха какво могат на тепиха. Ивана Димитрова извоюва бронзов медал в категория 50 кг, а Петя Либчева стана втора в категория 53 кг. Техният ментор Кирил Димитров също е много щастлив, че двете момичета са играли достойно и за победа.

С постигнатите резултати от столицата борците от „Черноморец-Бургас“ дават много сериозна заявка да спечелят нова купа при мъжете.

Спортистите ще се подготвят сериозно и отговорно и ще дадат всичко от себе си за предстоящия Държавен личен отборен шампионат през лятото.

Президентът на бургаския клуб Стефан Георгиев, който проследи схватките и бе неотлъчно до екипа си сподели, че е много доволен от състезателите, постигнатите резултати и от треньорския щаб.

Той пожела много медали на борците и положителни емоции през новата година.