Дойде денят на истината за Кубрат Пулев. Големият български боксьор излиза в един от най-големите двубои в своята кариера, а съперник е Хюи Фюри, съобщава Gong.bg.

Кобрата обаче ще има едно голямо и важно предимство - ще играе у дома. "Арена Армеец" за трети път ще бъде домакин на мач на Пулев, а този и цялата галавечер безспорно е най-голямата, правена у нас.

Залогът е огромен - званието претендент №1 на IBF и съответно сигурен мач с шампиона Антъни Джошуа. 

До този момент и Пулев, и Фюри са играли по един двубой за световна титла и именно в тях дойде и единствените им поражения. Кубрат загуби от Владимир Кличко през 2014-а, но оттогава възвърна позиции с победи над Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самуел Питър и Кевин Джонсън. Именно с последните двама бяха и мачовете в София, а от последния мина точно година и половина.

Победите на Пулев са 25 на професионалния ринг, а той има и по-богат опит от съперника си на аматьорската сцена. Това е логично с оглед и на разликата във възрастта.

Кубрат е на 37 години, а Фюри на едва 24, което е доста крехна възраст за професионалист, особено в тежка категория. Въпреки това роденият в Стокпорт боксьор вече влезе е сред най-добрите. Единствената му загуба дойде след спорно съдийско решение срещу Джоузеф Паркър през септември 2017-а.

По-рано през тази година пък победи Сам Секстън и стана шампион на Великобритания, което бе негова победа №22. И двамата съперници стартират с бокса заради бащите си, а повече затова може да видите в специалния филм "Духът на бащите".

 

Снимка: Nova