Класиране в призовата тройка – бронзов медал в дисциплината „кумите”, категория „оупън”, реализира инспекторът в отдел „Криминална полиция” към ОДМВР Бургас и дългогодишен инструктор към Централния полицейски карате и джу-джицу клуб – Радостина Николова, на завършилата преди дни Национална купа „България“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

Спортното състезание се проведе в Смолян и бе посветено на празника на българската полиция – 8 ноември, като в него участваха 60 служители от 26 структурни звена в системата на вътрешното ведомство, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В престижния форум от страна на бургаската дирекция се включиха инструкторите към Централния полицейски карате и джу-джицу клуб Радостина Николова и Калоян Димов - полицай към Зонално жандармерийско управление - Бургас. Николова завоюва трето място в дисциплината „кумите”, категория „оупън”, а Димов се класира достойно, защитавайки честта на бургаските представители.

От началото на учебната 2019 / 2020 година Радостина Николова и Калоян Димов провеждат тренировки по джу-джицу, карате, полицейска лична защита и самозащита за граждани. Заниманията са ситуирани във физкултурния салон на Основно училище „Пейо Яворов” в ж.к. „Лазур”. В новосформираната група могат да се включат различни по възраст членове, тъй като двамата инструктори са убедени, че тренировките ще изградят умения за самоконтрол и дисциплина, бързи реакции и възможност за самозащита в рискови ситуации.