След посещението си при папа Франциск във Ватикана, в централите на ООН в Ню Йорк и Женева, и в централата на МОК в Лозана, най-емблематичният боен демоотбор по таекуондо ще стъпи и на родна земя. WORLD TAEKWONDO Demo Team ще представят спиращото си дъха шоу в Бургас на 15 октомври от 18.00 часа в зала "Младост". Входът е свободен, съобщиха от Общината.

Бургазлии и гостите на града ще имат уникалния шанс да се докоснат до магията на източното бойно изкуство чрез невероятните демонстрации на най-атрактивния демонстративен отбор в света.

Това ще се случи само броени дни преди старта на най-елитното и престижно първенство по таекуондо в света - сериите GRAND PRIX 2019, чиито домакин е българската столица. Най-добрите 32-ма на планетата в олимпийските категории ще се бият за победата, титлата "THE BEST OF THE BEASTS" и награден фонд от 100 000 USD.

Демо отборът е съставен от най-добрите състезатели в света по таекуондо. Таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност. Демо отборът е съставен от професионални таекуондо състезатели, избрани в жестоката конкуренция на десетки милиони в Южна Корея.

Демо отборът пътува из целия свят и програмата му е запълнена с години напред. Кандидатурата на България е одобрена сред десетки други и по този начин Бургас ще има честта да посрещне звездния тим.