Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев е новият носител на интерконтиненталната титла във версия WBA, след като отказа след третия рунд своя съперник Самюел Питър – Нигерийския кошмар, съобщи Спортал.бг. Състоянието на нигериеца не му позволи да продължи да се боксира и реферите обявиха победа за Кобрата с технически нокаут. Така българинът получи втори шанс в кариерата си да се бори за световната титла в тежката категория във версия IBF, като мачът отново може да е в София.

Началото

Българинът се появи в залата под звуците на 100 каба гайди и наметнат с модерен вариант на родопски ямурлук, а 15 000 в залата започнаха да скандират името му и "Българи, юнаци". Кобрата беше допълнително надъхан и от емоционалното изпълнение на химна от публиката в залата.

I рунд

Кубрат започна с прав ляв, а Питър пробва да скъси дистанцията. Нигериецът понесе нов прав ляв, но опитите му да се приближи до Пулев продължаваха. Поредният ляв прав намери главата на съперника на българина. Кобрата играеше предпазливо, но успя да пласира още няколко добри удара в главата и тялото на съперника.

II рунд

Трудно начало за Кобрата, който понесе удар от Нигерийския кошмар още в началото на рунда. Питър продължи с активните си действия, но Кобрата умело държеше дистанция и тормозеше съперника с комбинации от леви и десни прави. Бившият световен шампион ставаше все по-настойчив в опитите си да намери добре Кубрат, а рундът с размяна на удари, като Питър намери българина след удара на гонга.

III рунд

С попадения в главата на Питър ляв прав, последван от десен, започна третия рунд. Нигериецът нямаше никакъв шанс да удари българина, освен от близка дистанция и той търсеше всякакъв начин да скъси дистанцията, дори и с цената на това да понася удари. Минута преди гонга Кубрат разтърси сериозно Питър с ляв прав, от носа на нигериеца потече кръв, а умората вече започна да му личи. Четвъртият рунд така и не започна, след като реферът отсъди технически нокаут. Оказа се, че Питър има проблеми с десния лакът, който не му позволява да продължи мача.

Така Кобрата си тръгна с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, но и стана официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация. Пулев в момента е номер 2 в ранглистата. След успеха той почти сигурно ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона. В момента носител на пояса е Антъни Джошуа, но само след седмица може да бъде Ерик Молина или евентуално дори Владимир Кличко, с когото британеца планира да се бие през пролетта.

Източник и снимка: Спортал.бг