Големият ден на боксовия ринг е днес. Един срещу друг тази вечер ще се изправят българският боксьор №1 Кубрат Пулев и "нигерийският кошмар" Самюъл Питър.

Двамата ще си разменят крошета в двубой за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.  И Пулев, и Питър се заканиха да направят зрелищно шоу.

Галавечерта на професионалния бокс "Нощта на шампионите" в зала „Арена Армеец“ в София ще стартира в 19:00 часа, а мачът между Кубрат Пулев и Самюел Питър по програма е не преди 22:00 часа.

Пулев е с 8 килограма по-лек, показа кантарът по време на официалното теглене на двамата. Българинът обаче има леко превъзходство във височината.  В залата се очакват около 15 000 души, съобщава "Нова телевизия".

Преди двубоя Пулев призна, че този мач е особен за него, защото срещата е на родна земя и пред българска публика.

При победа в 12-рундовия бой Кубрат ще получи правото отново да е претендент за световната титла, за която той беше детрониран от Владимир Кличко преди 2 години. Междувременно стана ясно, че в часовете преди боксовия двубой върви черна борса за билети.

Тъй като преди спектакъла свободни останаха само малко места по горните редове, мераклии да влязат и да гледат битката от упор предложиха в интернет борса по 3 литра домашна ракия - отбрана селекция, за билет на атрактивно място, пише "Стандарт".

Източник и снимка: Днес.бг