184 състезатели от 7 държави взеха участие в деветото издание на Международния турнир по фул-контакт карате "Купа Черно море 2019", организиран от спортен клуб "Бургас дожо" и Федерация "Българско карате шинкиокушин", съобщиха от Община Бургас.

Състезанието се проведе в зала "Бойчо Брънзов", която се изпълни до краен предел. Официалното откриване бе направено от областния управител Вълчо Чолаков, който също е тренирал карате.

Зрителите имаха възможността да се насладят на зрелищни битки, проведени в духа на майсторство и спортсменство.

Бойци от четири възрастови групи премериха сили на състезателното татами - мъже и жени, юноши, кадети и деца. Въпреки отсъствието на повечето от националните състезатели на България, които пропуснаха турнира заради предстоящия европейски шампионат в Прага, нивото на участниците бе много високо.

Всяка година турнирът набира популярност и привлича нови участници. По мнение на чуждестранните представители той се превръща в едно от най-силните състезания в Европа. Организаторите очакват в следващото издание да се включат и държавите, отказали участие заради предстоящото европейско първенство.