Мач за временния пояс на Maxfight в категория до 93кг ще се проведе в амфитеатър Арена, Свети Влас на 2 август. И очаквано в спор за трофея на ринга ще се качи зрелищният Калоян Колев, чиито мачове приключват бързо, с увереност и завидна сила и умения. Негов опонент на ринга ще е световният шампион от Украйна Станислав Цуркан.

Припомняме, че трофеят в тази категория бе спечелен и е притежание на Атанас Джамбазов, който обаче напусна страната и от близо година живее, тренира и участва в боеве в Лас Вегас.

В негово отсъствие временния колан атакува Калоян Колев, който само преди година, също в Свети Влас, победи участника в олимпийсикте игри по борба Феликс Поланидис.

След този мач Калоян записа още няколко внушителни победи приключили в първите минути на срещата и утвърди името си в професионалния ММА, в който изгря през 2016-та година.

До момента внушителният боец е записал 9 победи на професионалния ринг без нито една допусната загуба.

Възпитаникът на НСА тренира двуразово в Слънчев бряг, където е на лагер под наставленията на личния си треньор Теодор Карастоянов. Опитният специалист е категоричен че Калоян Колев е най-добрият български боец в категория до 93кг към този момент.

Освен с ММА името на 26-годишният Калоян Колев се свързва и с свободната борба, където е многократен републикански шампион.