Състезателите на бургаския клуб „Ронин“ са спечелили 5 медала от 12-ата Световна Кохай купа по шотокан карате-до за деца, провела се на 11, 12 и 13 октомври в Карлови Вари, Чехия. Това съобщи за Gramofona.com старши треньорът на бургазлии сенсей Иван Тодоров (4 дан).  

Дариан Абди е завоювал първо място и златен медал по кумите. В същата дисциплина Велислав Вълчев и Теодор Димов са се класирали трети и са с бронзови медали. В ката българите имат две втори места – сребърни медали на Александър Кадийски и на Екатерина Кожеклиева.   

В надпреварата са участвали представители на повече от 50 държави. Общият брой на състезателите е бил над 2000.

„Надпреварата беше изключително оспорвана. При децата влизат по около 20 до 30 човека в категория. На фона на голямата конкуренция представянето на нашите деца е много добро и аз съм изключително доволен от резултатите, които показаха“, коментира Иван Тодоров.

На бургазлии предстои участие в международен турнир в София в началото на ноември за купа „Шисейкан“. Състезанието ще бъде предшествано от провеждането на технически семинар със сенсей Садашиге Като (9 дан). Японецът е президент на Международната японска карете асоциация (IJKA).