Със зрелищни демонстрации по ушу и кунгфу клубът на бургаските шампиони „Бей Син“ ще отбележи своята 25-а годишнина, съобщи неговият председател Стефан Колев. Празненството за юбилея ще бъде част от програмата на Републиканското първенство по ушу за 2019 г. То ще се състои в спортна зала „Никола Станчев“ в комплекс „Меден рудник“ на 22, 23 и 24 ноември.

След двете грандиозни световни първенства, които се състояха в Бургас, сега градът ни ще домакинства за пореден път и републиканската надпревара.

Инициативата отново е на президента на Българската федерация по ушу Стефан Колев, който е и съсъздател на СК „Бей Син“ – Бургас и негов председател. Ето защо по време на Гала вечер за българското ушу, която ще се състои в рамките на републиканското състезание на 23 ноември, „Бей Син“ ще празнува. Това ще стане със спиращи дъха демонстрации и зрелищни техники, обещават организаторите.

„В „Меден рудник“ трябва да се случват хубавите спортни събития. Сигурен съм, че зрителите ще останат доволни. Входът е свободен, а за събитието очакваме участници и гости от цяла България“, каза Стефан Колев.

Идеята за създаването „Бей Син“ възниква в разговор между Стефан Колев и Красимир Димитров–Китаеца през 1994 г. Само няколко месеца по-късно, на 5 ноември, клубът вече е факт. На този ден в 5:20 сутринта в "Актова зала" на Строителния техникум в Бургас се провежда първото занимание по тай чи чуан. На тренировката присъстват четирима – Станка Костадинова, Слави Атанасов, Никола Николов и Стефан Колев.

През годините клубът е завоювал десетки златни медали и рекордни отличия, които поставиха България на световната ушу карта.