Куп медали на държавното лично-отборно първенство по борба свободен и класически стил за мъже и жени в Ловеч спечелиха представителите на трите бургаски клуба.

Завърналият се на тепиха след контузия Едмонд Назарян триумфира в категория до 60 кг при класиците. Еврошампионът от 2020 година беше безкомпромисен, като постигна 3 победи, без да позволи на съперниците си да запишат точка.

Освен титлата, Еди Назарян, който се състезава за СК"Бургас" грабна приза за най-техничен борец. Неговите съотборници от клуба, с треньор Николай Дачев спечелиха и два бронзови медала. На трето място се класираха Айредин Хюсеин до 55 кг и Християна Димитрова при жените до 62 кг.

Шампионска титла за Бургас завоюва и Мариян Тодоров от СК "Черноморец" в свободния стил в категория 125 килограма. Нашето момче надви на финала Георги Иванов от "Димитровград" с 5:1 точки. Сребърна медалистка в категория 53 кг е Кристина Велева. Две бронзови отличия на шампионата в Ловеч станаха притежание на състезателиот СК "Черноморец"- класическа борба, с треньор Златомир Стоянов. Заслужиха ги Руси Илиев в кат.63 кг и Стоян Илиев при 67-килограмовите.