Полицаят от Първо РУ-Бургас Жеко Михалев спечели сребърен медал на републиканското първенство по бокс за служители на МВР, провело се в залата на братята Пулеви в София. Новината съобщи за Gramofona.com първо неговият треньор – легендата Рашко Ломски, а после самият вицешампион разказа подробности за успеха.

Михалев е участвал в тежка категория, като още в първата среща е нокаутирал съперника си. На финала бургазлията е срещнал представител на полицията в Русе. Съперникът му е бил с 9 кг по-тежък от него. Въпреки това Жеко е изиграл отлично боксовия мач, но накрая с 2:1 гласа съдиите са дали победата на русенеца.

Бургаският полицай отчита представянето си като голям успех предвид факта, че за първи път се явява на състезание по бокс. Той тренира едва от три месеца при Рашко Ломски, като за републиканското се е подготвял 2-3 седмици.

Още един състезател е представял Областната дирекция на МВР-Бургас на състезанието – Стоян Куршумов от РУ-Карнобат. Той също е завоювал сребърно отличие в по-долната категория.

В момента Жеко Михалев се е отдал на почивка, за да се отърси малко от тежките тренировки през последните месеци.

„Но след няколко дни отново започвам. Има много неща, по които да работим, които възникнаха по време на състезанието“, сподели амбициозният полицай боксьор за Gramofona.com.