Страхотен успех за боксьорите от бургаския клуб „Победа Черноморец”. Момчетата на доайена на бургаския бокс Цветан Попов участваха в Държавен личен шампионат за ученици, който се проведе преди дни в Добрич.

Трима от състезателите тренираха усилено за шампионата, явиха се изключително добре подготвени и победиха, научи Грамофона нюз.

Със златни медали се окичиха Гюрай Куш и Милен Чилиев. Куш се боксира в категория до 36 кг. Момчето живее и учи в айтоското село Тополица и е един от най-надеждните състезатели в клуба.

На снимката отляво е Гюрай Куш, а отдясно Милен Чилиев.

 

Чилиев грабна второто злато за клуба след четири победи в категория до 46 кг. Момчето е възпитаник на основно училище „Иван Вазов” в Бургас.

Бронзов медалист стана Михаил Георгиев в категория до 59 кг. Още един боксьор донесе радост на треньорите си от клуба. Това е Ангел Трошев, който спечели петото място, макар да загуби на четвъртфиналите.

Децата бяха водени от другата емблема в бокса Рашко Ломски, както и от бившия състезател на „Победа Чеврноморец” и бивш шампион на Ломски Юзджан Куш, който през цялото време подготвяше момчетата и ги напътстваше по правилния път към победата.

„Момчетата, които спечелиха медалите са много качествени. Резултатите им дойдоха след много труд и тренировки”, коментира пред Грамофона нюз треньорът на „Победа Черноморец” Цветан Попов.

Той допълни, че в първия кръг от шампионата, провел се в Петрич, победа извоюва и Ванко Трошев. Той не успя да се боксира в Добрич поради здравословни причини, но се очаква да участва в Европейското първенство за ученици.