Бургас ще се превърне в арена на епични битки в края на месец октомври. Причината е едно от най-важните спортни събития в календара на Българската федерация по бокс, а именно вторият кръг на Националната боксова лига Ефбет. 

Бургазлии и гостите на града ще могат да гледат на живо зрелищните двубои в спортна зала „Младост“ на 26-ти октомври от 19:30 часа. На  ринга ще излязат едни от най-добрите боксьори у нас. Те ще се състезават в девет двубоя, по олимпийските правила, за отборите на „Лъвовете“ и на „Багатурите“. 

 Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе отбора на „Лъвовете“ във втори мач от Национална боксова лига Ефбет през този сезон. Неговите боксьори победиха тима на „Хановете“, воден от помощника му Валентин Поптолев, с 5-4 в първия кръг в Плевен през юни. Сега „Лъвовете“ ще се изправят срещу състава на „Багатурите“ с треньор Александър Александров.

За отбора на „Багатурите“ ще боксират и двама представители на бургаския клуб „Победа - Черноморец“ – Якуб Чиновлиев и Иван Атанасов. Европейският шампион за юноши от 2016 г. Атанасов ще има за съперник в категодия до 64 кг Калин Мавродиев от ЦСКА, а Чиновлиев ще срещне при 60-килограмовите друг представител на „армейската“ школа – Венсан Киркоров, бронзов медалист от европейското за юноши през 2016 г.

За „Багатурите“ ще се състезават още носителят на купа „Странджа“ за 2018 г. Петър Белберов (кат. +91 кг), както и световният и олимпийски шампион за младежи от 2014 г. Благой Найденов (81 кг). За „Лъвовете“ пък на ринга в зала „Младост“ ще излязат националите Тинко Банабаков (52) и Боян Асенов (56).

В рамките на галавечерта ще се състои и десета специална професионална среща между Милен Паунов и Калоян Йорданов.

Вторият кръг на Националната боксова лига Ефбет ще започне с демонстративна проверка на теглото. Церемонията ще се състои на партерния етаж на мол „Галерия“ – Бургас, от 12:00 часа на 26-и октомври. Съперниците в отделните двубои ще излязат един по един на специално изграден подиум, за да могат съдиите да измерят теглото им.