Сериозен успех за 11-годишната Анабел Атанасова. Младата надежда на бургаския спорт завоюва третото място в международното състезание по киокушин в Бурса, Турция.

Това е едва второ международно състезание на възпитаничката от бургаския клуб „Киокушин спирит”. Въпреки това Анабел показа не само отлична дисциплина, но и завидна подготовка, която ѝ помогна да завоюва бронзовото отличие сред най-добрите състезатели от още 9 държави.

Още на 8 годинки на Държавното първенство в Кранево Анабел даде сериозна заявка за спортна слава в тази дисциплина и преди дни затвърди мнението на експертите.

На престижния 3nd Esat Delihasan International Kyokushin Cup в Бурса взеха участие близо 250 състезатели, като българското представителство постигна изключителен успех.

Въпреки че е едва на 11 години, Анабел вече е известна не само със спортните си постижения. В началото на годината момичето помогна при задържането на пиян шофьор, който е бил в непосредствена близост до училището, в което тя учи. Заради смелата си постъпка Анабел беше отличена и в класацията на 24 часа „Достойните българи“.