Поредни медали завоюваха борците на „Черноморец” Бургас. На провелата се от 7 до 9 септември Балканиада за момчета в босненската столица Сараево клубът по класическа борба се завърна с два бронзови медала. Те са спечелени от Петър Шулеков в кат. до 57 кг. и Мартин Димитров в кат. до 68 кг. Третият представител на бургаския клуб Ивайло Иванов зае пето място в кат. до 62 кг.

„Доволни сме от представянето на нашите момчета. Борбите, които те направиха, бяха много силни. Сбориха се много добре и показаха израстване в спорта. Надяваме се, че в бъдеще международните успехи ще бъдат още повече”, заявиха пред Gramofona.com от треньорския щаб в лицето на Златомир Стоянов и Мануил Русев.

Същевременно на 7 и 8 септември в Копривщица се проведе и турнир за кадети в памет на легендата Георги Райков. На състезанието „Черноморец” е бил представен от осем свои състезатели, които са спечелили два медала. Със златото се окичи Милчо Енчев в кат. до 51 кг, а със сребърен медал се завърна Илия Чанев в кат. до 55 кг.

На 22 септември бургаският клуб ще вземе участие и на турнира „Атанас Комшев” в Карнобат. Честта на „Черноморец” ще защитят десет борци, а очакванията на треньорите са за едно добро представяне.