Един от най-добрите източноевропейски кикбоксьори Богдан Стойка се качва на ринга в нощта на 7 октомври в Бургас срещу един от най-зрелищните нидерландци в категория лека тежка Луис Таварес. Мачът е част от основната файт карта на GLORY 89, която ще започне от 21:00 ч. българско време и ще бъде излъчвана у нас и още 80 държави по цял свят в реално време.

„Лошото момче на Букурещ“ както е наричан Богдан Стойка е един от най-добрите файтъри, подписвали договор с GLORY, със запомнящи се участия и в азиатската бойна верига ONE FC. Стойка, който е бивш румънски национал и многократен шампион и по ушу, притежава впечатляваща визитка от 70 мача в К1, 57 победи и 40 нокаута.

Не по-малко внушителна е и статистиката и богатият опит на нидерландеца Луис Таварес, който е бившият шампион на Enfusion в тежка и супер тежка категория. Кикбоксьорът, чиито корени са от Кабо Верде, е записал общо 74 мача на професионалния ринг, 64 победи и 22 нокаута. 63 от победите на коравия нидерландец са постигнати на ринга на най-елитната организация GLORY.