Състезателят по кикбокс  Живко Гюров зарадва Бургас и България с бронзов медал от Световното първенство по кикбокс за деца и юноши в Италия.

Младежът се срещна с бургаския кмет Димитър Николов и разказа впечатленията си от надпреварата, в която са се включили над 2 500 състезатели. Талантливият боец изигра два мача в стил лоукик, за да постигне победата и да е трети в света.

В първия младата надежда на Бургас победи съперник от Турция, а във втория изгуби от състезател от Русия с минимална разлика. „След всеки мач научавам грешка и я поправям”, каза пред журналисти Живко Гюров.

В състезанието се включиха представители на  64 държави от цял свят. Това по думите на треньора на Гюров, е рекорд на световното първенство.

„В света на бойните изкуства няма състезание с толкова много участници и държави. Това е реалност и постижението на Живко е много голямо”, каза Васил Вълков.

Той допълни, че в категорията на Живко - 51 кг са играли състезатели  от Иран, Южна Корея, Русия, Казахстан и други. Менторът на бронзовия медалист е категоричен, че му предстоят още повече работа и труд на ринга, както и мачове извън България.