Капитанът на националния отбор по кикбокс на България – Атанас Божилов, ще направи първа защита на световния си пояс WAKO PRO на SENSHI 5.

На 22 февруари в зала „Конгресна“ във Варна бургазлията ще се изправи срещу не по-малко силен противник – португалеца Адолфо Барао. Петрундовият сблъсък е осми поред в бойната карта на елитната гала и ще се проведе по правилата на К-1.

Божилов е притежател на световния пояс в кат. до 71.8 кг от април 2019 г., когато надигра беларусина Макс Сподаренко в двубой на арената на SENSHI. Тази година българският боец ще участва в престижната бойна верига за четвърти път, като всичките му предходни участия в нея завършват със забележителни победи.

Божилов е първенец и по кикбокс за професионалисти на Kickboxing Grand Prix в категория до 72.5 кг от 2018 г., а през 2019 г. е номиниран за наградата Спортист на годината за Бургас. Португалецът е петкратен иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс. Сред активите му е и бронзов медал от европейското първенство по кикбокс К1 на WAKO.

 

Източник: Boec.bg