200 каратисти от 5 държави ще спорят за отличията в 10-ото юбилейно издание на международния турнир „Купа Бургас“, който ще се проведе на 13 юни, неделя, в спортна зала „Младост“. Организатор е СК „Бургас Дожо“ със съдействието на Общината, съобщиха от там.

Официалното откриване е от 11:00 часа. В зала „Младост“ ще бъдат допускани зрители до 50 процента от капацитета на съоръжението. Ще се спазват и всички останали изисквания на здравните власти, свързани с превенцията от КОВИД-19.

В турнира ще участват клубни отбори от 5 държави – Хърватия, Румъния, Израел, Украйна и България.  Заради пандемичната обстановка някои от предварително заявените участници от други държави няма да пристигнат.

Домакините от „Бургас Дожо“ ще имат четирима представители.  Надпреварата е във възрастовите групи – деца, кадети, юноши, мъже и жени.

Отличилите се ще получат купи, грамоти и подаръци. Награждаването ще е поетапно, след завършване на срещите в отделните възрастови групи, обявиха организаторите от „Бургас Дожо“.