Проблемите с водата в село Димчево продължават. Водата, която тече от чешмите, е кална.

„От 20 дни насам става все по-зле. Досега носих дрехите си при сина си, за да се перат там. Вчера за пръв път от много време пуснах бяло пране вкъщи. Дрехите излязоха кални и на петна“, разказва пред Gramofona.com кметският наместник Елена Атанасова.

Атанасова е пуснала жалби до Община Бургас, ВиК, Министерството на околната среда и водите и Министерството на здравеопазването. От МОСВ са прехвърлили жалбата към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а общината са прехвърлили сигнала до ВиК-Бургас. От там са отговорили, че се работи по проблема и че има готов проект. „Този проект е от 20 години. Ние искаме да знаем кога ще бъде финализиран, някой да ни каже някакъв краен срок, а такъв никой не ни дава“, казва Атанасова.

Тя разказва, че когато е пуснала жалба до ВиК, от водното дружество са започнали да й звънят по телефона и да й търсят сметка защо го е направила. „Как няма да пусна жалба? Хората са я написали до мен, няма как да не я входирам“, обяснява кметският наместник.

През януари месец село Димчево пострада от обилните валежи и беше наводнено дълго време. Тогава водата в селото беше спряна за дълго време, а по късно имаше водоноска в селото. Водата във водоноската обаче се е пълнила от Твърдица, където също е имало проблем, и така тя също е била мръсна и негодна за употреба. Въпреки че проблемът придоби гласност покрай наводненията в района през януари, той съществува дълго преди бедствията, затова местните смятат, че е крайно време да има решение.