Мостът към село Фзаново е почистен и по него вече може да се преминава, съобщиха от Община Царево. Освен речни наноси и дървета, по него има и нарушена пътна настилка. Предстои цялостната му реконструкция, но в момента преминаването по него е напълно възможно.

В Царево временно остава затворен обхода до Тракийския университет към кв. Василико. Там продължава работата по стабилизиране и почистване.

Възстановен е подходът към пристанището в  Лозенец, там също предстои цялостна реконструкция.

Пътят Царево – Ахтопол продължава да е затворен. Там в момента се разчистват останките на срутения мост, за да се изгради понтонно съоръжение.

Останалите пътища на територията на общината са отворени. Въведени са единствено ограничения на пътя Царево – Китен и Царево – Изгрев. Там могат да се движат превозни средства до 12 тона, а движението е само в едната лента.

Навсякъде в община Царево има ток и вода. Водата обаче все още не е подходяща за питейни нужди, напомнят от Регионалната здравна инспекция.

От местната администрация в Царево обявиха, че всеки, който се нуждае от помощ за почистване на наводнения си дом или двор, може да се обади в кризисния щаб на телефон 0590/ 5-50-18, като от там ще пренасочат доброволци.